Skip to main content

Hereford High School

Main Menu Toggle

Bell Schedules

Hereford High School Bell Schedules

Schedule A - REGULAR Schedule Schedule A
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period - Tutorials 7:50 AM 8:15 PM 745 min
2nd Period 8:25 AM 9:10 AM 45 min
3rd Period 9:15 AM 10:00 AM 45 min
4th Period 10:05 AM 10:50 AM 45 min
1st Lunch (9th Grade) 10:50 AM 11:30 AM 40 min
5th A Period* 10:55 AM 11:55 AM 60 min
5th B Period** 11:35 AM 12:35 PM 60 min
2nd Lunch (Grades 10-12) 11:55 AM 12:35 PM 40 min
6th Period 12:40 PM 1:30 PM 50 min
7th Period 1:35 PM 2:20 PM 45 min
8th Period 2:25 PM 3:10 PM 45 min
9th Period 3:15 PM 4:00 PM 45 min
Schedule B -End of Day Pep Rally End of Day Pep Rally Schedule-Parents and Community are invited to attend. High School Gym.
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period (Tutorials) 7:50 AM 8:20 AM 30 min
2nd Period 8:25 AM 9:05 AM 40 min
3rd Period 9:10 AM 9:50 AM 40 min
4th Period 9:55 AM 10:35 AM 40 min
5th Period (Announcements) 10:40 AM 11:40 AM 60 min
Lunch (All Students) 11:40 AM 12:25 PM 45 min
6th Period 12:30 PM 1:10 PM 40 min
7th Period 1:15 PM 1:55 PM 40 min
8th Period 2:00 PM 2:40 PM 40 min
9th Period 2:45 PM 3:25 PM 40 min
Pep Rally 3:30 PM 4:00 PM 30 min
Schedule C -Long Lunch Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period Tutorials 7:50 AM 8:20 AM 30 min
2nd Period 8:25 AM 9:05 AM 40 min
3rd Period 9:10 AM 9:50 AM 40 min
4th Period 9:55 AM 10:35 AM 40 min
5th Period 10:40 AM 11:40 AM 60 min
Lunch 11:40 AM 12:40 PM 60 min
6th Period 12:45 PM 1:30 PM 45 min
7th Period 1:35 PM 2:20 PM 45 min
8th Period 2:25 PM 3:10 PM 45 min
9th Period 3:15 PM 4:00 PM 45 min
Schedule D-Live Announcement Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period Tutorials 7:50 AM 8:20 AM 30 min
2nd Period 8:25 AM 9:05 AM 40 min
3rd Period 9:10 AM 9:50 AM 40 min
4th Period 9:55 AM 10:35 AM 40 min
Live Announcements 10:35 AM 11:00 AM 25 min
5th Period 11:05 AM 12:05 PM 60 min
Lunch (All Students) 12:05 PM 1:00 PM 55 min
6th Period 1:05 PM 1:45 PM 40 min
7th Period 1:50 PM 2:30 PM 40 min
8th Period 2:35 PM 3:15 PM 40 min
9th Period 3:20 PM 4:00 PM 40 min
Schedule E - Assembly Schedule Assemblies are scheduled in two groups to accommodate ALL Students. They are held in the Auditorium.
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period Tutorials 7:50 AM 8:20 AM 30 min
2nd Period 8:25 AM 8:55 AM 30 min
3rd Period 9:00 AM 11:25 AM 145 min
1st Floor & HCAL to Auditorium 9:00 AM 9:10 AM 10 min
1st Assembly 9:10 AM 10:10 AM 60 min
1st Floor & HCAL Return to Class 10:10 AM 10:15 AM 5 min
2nd Floor & CTE to Auditorium 10:15 AM 10:20 AM 5 min
2nd Assembly 10:20 AM 11:20 AM 60 min
2nd Floor & CTE Return to Class 11:20 AM 11:25 AM 5 min
4th Period 11:30 AM 12:00 PM 30 min
Lunch (All Students) 12:00 PM 12:45 PM 45 min
5th Period 12:50 PM 1:40 PM 50 min
6th Period 1:45 PM 2:15 PM 30 min
7th Period 2:20 PM 2:50 PM 30 min
8th Period 2:55 PM 3:25 PM 30 min
9th Period 3:30 PM 4:00 PM 30 min
Schedule F - 2 Hour Early Release
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period Tutorials 7:50 AM 8:20 AM 30 min
2nd Period 8:25 AM 8:55 AM 30 min
3rd Period 9:00 AM 9:30 AM 30 min
4th Period 9:35 AM 10:05 AM 30 min
*1st Lunch (9th Grade) 10:05 AM 10:45 AM 40 min
5th Period A 10:50 AM 11:40 AM 50 min
5th Period B 10:10 AM 11:00 AM 50 min
*2nd Lunch (10-12 Grade) 11:00 AM 11:40 AM 40 min
6th Period 11:45 AM 12:15 PM 30 min
7th Period 12:20 PM 12:50 PM 30 min
8th Period 12:55 PM 1:25 PM 30 min
9th Period 1:30 PM 2:00 PM 30 min